OVER MERCEDES

“Eigen dromen waarmaken en in 'de flow' komen!”

Ik ben (ondertussen) een ervaringsdeskundige op het gebied van opvoeden met 2 dochters in huis van 6 en 10 jaar. Getrouwd met een hele leuke Belgische man die over de opvoeding vaak heel anders denkt dan ik! Dit brengt geweldige discussies en situaties op gang, die ik dan maar inzet als leermomenten voor ons hele gezin.

Ik zie en ervaar elke dag opnieuw dat ik nooit uitgeleerd raak en zoveel kan leren van anderen om mij heen. Van mijn kinderen, van mijn man maar ook van mensen die ik tegenkom. En dat maakt dat ik ook graag aan anderen geef wat ik al heb geleerd. Dat maakt voor mij de flow.
Mijn passie om met kinderen samen te werken komt al van heel veel jaren terug. Al ver voordat ik mijn eerste dochter kreeg. Kinderen kunnen mij zo verrassen. Ze zijn zo (h)eerlijk en weten (vaak) precies wat ze willen.

Flow:

Het is tijd geworden om al het geleerde onder een eigen naam naar buiten te brengen. Ik wil graag andere ouders, kinderen en gezinnen helpen en ook hen in een flow krijgen. Het is heerlijk om in de opvoeding de flow te ervaren en te voelen dat je niet de enige bent die worstelt met opvoedingsvragen, dilemma's, ruzies, ongelukkige kinderen, kinderen die gepest worden, verschil van mening onder de 2 opvoedende ouders over de opvoeding en noem maar op.
Ik ga zeker niets oplossen of toverstokjes uitdelen met daarin een magisch poeder waardoor je kinderen opeens allemaal gaan luisteren. Nee natuurlijk niet!
Jij als ouder doet het samen met jouw kind! Ik help jou/jullie daarbij en samen zorgen we voor jouw levensflow! Want iedereen heeft recht op zijn eigen flow. Lees maar eens verder op mijn site of ik jou kan helpen om in deze flow te komen en dan maken we er samen een mooi proces van!

Liefs,  Mercedes Thys
Mijn opleidingen:
  • Post HBO opleiding: MEO (Master in Essentie Ontwikkeling). Hier heb ik geleerd hoe ik individuen en teams kan coachen en begeleiden.
  • Kindercoach opleiding (Sonneveldt opleidingen). In deze opleiding heb ik geleerd hoe een kind zich kan openen en de kracht opnieuw uit zichzelf kan halen. Dit door verschillende methodieken en oefeningen.

Met deze bovenstaande opleidingen en een bak aan ervaringen zet ik mijzelf nu in als procesbegeleider, coach & trainer!

Mijn (werk) ervaringen:

Ik ben in totaal 7 jaar coach geweest bij Essenza. Daar werkte ik samen met Rob van Soest hij is goed in het adviseren en begeleiden van mensen bij vernieuwing, verandering en ontwikkeling. Het is zijn specialiteit om mensen bewust en bekwaam te maken in het benutten van hun ware vermogen. Hier heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van procesbegeleiding, coaching en ontwikkeling. Coachen met een leeg hoofd. Geen situaties willen oplossen, maar vertrouwen op het proces zodat het antwoord of wat de coachee nodig heeft vanzelf naar boven komt.

Ook ben ik vrijwilliger bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Breda. Hier geef ik positief opvoedcursussen en workshops. Deze cursus wordt meestal gegeven in kleine groepjes met zo’n 12 ouders die samenkomen op een van de basisscholen in Breda. De cursus heeft als thema “positief opvoeden” en bestaat uit 4 avonden verdeeld over 10 weken. Het geeft mij een enorme boost om zoveel ouders te bereiken en te kunnen inspireren.

Naast al deze coach- en trainingsvaardigheden wilde ik ook graag samenwerken met kinderen. Hierdoor besloot ik 5 jaar geleden om gastouder te worden. Kinderen opvangen in een huiselijke omgeving. Hierdoor kon ik veel vaker en dichter bij mijn kinderen zijn en kreeg ik ook de kans om elke dag met minimaal 5 kinderen van andere ouders samen te werken. Ik ervoer mijn eigen flow. Het zorgde ervoor dat ik mijn eigen droom zag uitkomen.