VOOR OUDERS EN OPVOEDERS

Het  programma is een prachtig vervolg van de  training. In de  heb je geleerd hoe het werkt om in de flow te komen. Wat je daar bewust voor kunt doen. Je hebt leren kiezen, leren loslaten en op een andere manier naar opvoeding leren kijken dan naar de opvoeding die je daarvoor kende. Bij het  programma gaan we het geleerde integreren. GROW staat voor groei en dat is precies wat je gaat doen. Je gaat groeien in de opvoeding met jouw kinderen of in de samenwerking met kinderen. Je kunt het zien als groeien in de flow.

Hoe ga jij dat doen?
Het programma zorgt er voor dat jij het geleerde eigen maakt aan de hand van oefeningen, herhaling & toepassing. Precies op jouw situatie geschreven. In de les behandelen we de thema’s die voorbij zijn gekomen in de  training, maar jij gaat ze voor jou individueel toepassen in jouw situatie thuis of op de werkvloer. Daarnaast gaan we een aantal nieuwe dingen toevoegen die ervoor zorgen dat in jouw gezin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Een flow die in beweging is. 

Uit onderzoek blijkt dat als mensen ervoor kiezen om een nieuwe vaardigheid eigen maken dit zeker 21 dagen of langer kan duren. Door herhaling kan een vaardigheid in het menselijk mechanisme opgenomen worden. In het programma krijgen ouders, opvoeders & professionals zes maanden lang begeleiding en weten zij welke (opvoedings-)vaardigheden zij zichzelf eigen willen maken. Dit zorgt voor een blijvend effect.

Dit is precies wat heel veel ouders, opvoeders en professionals nodig hebben. Ze leren iets in een training, workshop of cursus en na een 1 dag kunnen ze nog 70% na vertellen, na 3 weken nog 40% en na een halfjaar is hooguit 5% blijven hangen. Dit is natuurlijk zonde en vooral in het samenwerken met kinderen wil je dat dit een blijvend geheel is.


Zoals je al hebt kunnen lezen in het bovenstaande gedeelte ga je 6 maanden lang al het geleerde integreren in je gezinsleven. Je past het toe op jezelf en je kinderen. Misschien alleen of samen met je partner. Je gaat hier zoveel energie uit halen. Situaties die vroeger vaak uit de hand liepen, doordat je niet goed wist hoe te handelen. Dat is nu veranderd. Je weet al wat flow is. Dat heb je in de  geleerd. Je weet al wanneer je bezig bent met het stoppen van de flow en wanneer niet. Je ziet de manipulatietechnieken van je kind en door het programma te volgen kun je ze in 6 maanden tijd ook helemaal eigen maken en weten hoe je hierop kunt reageren.


Door oefeningen, herhaling & toepassing ga je boven je opvoeding hangen en zit je er niet constant in. Het gaat voor jou maar ook voor je kind leuker & rustiger worden. Je zult energie overhouden voor jezelf en voor je kind. Je gaat genieten van elkaar en van het samenzijn.

 programma:

Het programma duurt 6 maanden waarin je 10 keer samen komt met je medecursisten in een blok van 3 uur. De locatie is in Breda. Start programma: september. Keuze uit: zaterdagochtend van 9.30 tot en met 12.30, of woensdagavond van 19.30 tot en met 22.30. Prijs: 695,00 euro inclusief btw. Inclusief koffie & thee.

Het  programma bestaat uit:
 • 10 Bijeenkomsten van 3 uur. Gemiddeld zit hier zo’n 2 tot 3 weken tussen.

 • 2 Coachgesprekken van een uur. 1x na 3 bijeenkomsten en 1 x na 8 bijeenkomsten.

 • Je krijgt huiswerk en tussendoor krijg je mails en apps waardoor je scherp blijft met het thema waar je op dat moment mee bezig bent.

 • Elke groep krijgt een aparte WhatsApp en afgesloten Facebook groep waarin ervaringen en vragen naar elkaar uitgewisseld kunnen worden.

  Na het  programma:
 • Heb je geleerd om in de flow te blijven.

 • Weet je hoe om te gaan met de boosheid van je kind en die van jezelf.

 • Weet je dat je je kind niet meer wilt conditioneren.

 • Is het storende gedrag van je kind veranderd.

 • Zijn er minder manipulatietechnieken aanwezig of kun je ze op een natuurlijke manier laten waar ze horen.

 • Zorg je ervoor dat er geen machtssituaties meer aanwezig zijn.

 • Kun je de communicatietechnieken volledig toepassen op jezelf en jou kind(eren).

 • Weet je dat je niet meer alleen aan het opvoeden bent maar aan het samenwerken bent met jouw kind.

 • Ervaar je dat de strijd is weggevallen en dat daarvoor overleg, verantwoordelijkheid, en samenwerken in de plaats zijn gekomen. (dit ga je op geheel eigen wijze toepassen en verwerken in jouw gezinssituatie)

Schrijf je in via onderstaande knop voor de training!