VOOR PROFESSIONALS

De training leert je de basis van het bewust opvoeden. Je ervaart hoe je door dit te doen in een opvoedingsflow terecht komt.
Ben je zelf ouder/opvoeder of werk/leef je samen met kinderen dan kan de  een prachtige aanvulling zijn op jouw opvoeding of samenwerking met kind(eren).
Wil jij een kind graag bewust opvoeden, hem of haar het gevoel geven dat ze er mogen zijn, eigen waarden kunnen ontwikkelen, zelf voelen welke beslissingen zij nu en of later kunnen nemen, leren hoe zij hun eigen grenzen voelen en kunnen aangeven, dan is deze training waarschijnlijk echt iets voor jou.

Merk je dat het in de klas vaak uitloopt op ruzie en strijd?
Dat je ondanks je opleiding en uitgebreide kennis toch vaak nog ergens tegenaan loopt met jouw klas? Het is alsof je iets mist, maar je kunt niet geheel je vinger er op leggen wat het nu is?
Dan kan de   voor professionals jou inspireren en zorgen dat je ook met jouw klas en je toekomstige klassen in een positieve flow terecht komt.

Werk je op een kinderdagverblijf of thuis als gastouder met een groep kinderen en merk je dat je aan het einde van de dag helemaal bent opgebrand?
Of dat het allemaal wel loopt maar je er niet veel energie of blijdschap uit kunt halen?
Dat het elke keer op hetzelfde uitdraait en je niet genoeg voldoening uit je werk kunt halen?

Of werk je als coach/kindercoach en heb je heel veel te maken met ouders en hun kinderen?
Dan heb je natuurlijk al een bak met ervaring als het gaat om opvoeding en kinderen op een positieve manier benaderen. Ook dan kan   een prachtige aanvulling zijn op jouw al zo goede ervaringen. We nemen je mee op reis langs nieuwe dingen die jou kunnen inspireren en positieve inzichten kunnen geven. Het kan een prachtige aanvulling zijn op al het geleerde.

Het is mogelijk om als professional de reguliere  training te volgen samen met andere deelnemers. Dit kunnen dan ouders en opvoeders zijn of andere professionals zoals hierboven vernoemd.
Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een  training voor professionals waarin alleen maar collega’s deelnemen.
We kunnen ook een op maat gemaakte  training creëren waarin we samen met jouw collega’s een prachtige training neerzetten. Met dezelfde thematiek, maar dan aangepast aan jullie situaties waar jullie tegenaan lopen. 
(Zie voor meer informatie onder de tab zakelijk)


In de    leer je waar jouw persoonlijke grenzen liggen en die van het kind. Wat heb jij als professional nodig om goed te functioneren om in een flow terecht te komen? Maar tegelijkertijd ga je ook ervaren wat het kind nodig heeft.


Bij elke training die je volgt via family flow zetten we je aan het werk met allerlei oefeningen. Hier komt natuurlijk soms wel wat uitleg aan te pas, maar we beperken de theorie zoveel mogelijk. Jij krijgt de kans om het beste uit jezelf te halen als professional.

 workshop:

De workshop bestaat uit 1 dag. De tijden zijn van 10.00 tot en met 17.00. De locatie is in Breda. Data: nader te bepalen.
Inclusief lunch, koffie & thee.

Welke professionals kunnen er deelnemen aan de reguliere ?
 • Docenten van basisscholen en voortgezet onderwijs.

 • Pedagogisch medewerkers op kinderdagverblijven.

 • Gastouders.

 • Coach/kindercoach.

Na de  training:
 • Weet jij wat flow betekent en kun je ervaren wanneer de flow aanwezig is. Je kunt als professional de flow in beweging krijgen en zorgen voor een constante situatie.

 • Weet je wanneer jij een kind beïnvloedt met jouw mening. Je zult na de  training ervaren dat dit stopt/verandert. Je gaat vaker naar de mening van het kind luisteren en deze accepteren.

 • Weet je om te gaan met storend gedrag van het kind. Doordat je weet waar dit vandaan komt. Wat er onder de vraag van het storende gedrag ligt. Hierdoor kun je als professional op een andere manier handelen en zal het storende gedrag veranderen of verdwijnen.

 • Weet je dat er ook momenten zijn waarin je bewust even niet voor flow kiest. En accepteer je de consequenties van die keuze. Ook dat mag (van jezelf), maar je ziet heel duidelijk waar je op dat moment voor kiest.

 • Zie je de manipulatietechnieken van kinderen. Je weet hoe je hierop kunt reageren en dit brengt rust in de relatie tussen jou en het kind.

 • Ervaar je wanneer een kind een machtsspel met jou aan het voeren is en hoe je daarop kunt anticiperen.

 • Weet je wat communicatiestijlen zijn. En zie je deze helder bij de kinderen met wie je samenwerkt.

Wacht niet langer, schrijf je in voor de  training en ga met veel nieuwe inzichten naar huis. Ik begeleid jou naar een bewustzijn waar je als professional heel lang van kan genieten.