voor ouders en opvoeders

Merk je vaak dat het even niet zo lekker loopt in jouw gezin? Of met 1 van je kinderen?
Ervaar je verdriet, ruzie, storend gedrag of boosheid bij jou of bij 1 van jouw gezinsleden?
Merk je dat er vaak een situatie gebeurt waarbij jij of een van je kinderen iets 'moet' doen om het die dag weer rond te krijgen. En merk je dat het je eigenlijk veel energie kost. Dan kan de   een ware inspiratiebron en een vernieuwing zijn om jou en je gezin een andere kijk op opvoeden mee te geven.

Zou je het fijn vinden als:
Er minder strijd is aan tafel, er minder moeilijkheden in de ochtend voor het naar school gaan zijn, er meer ruimte is om samen met je kind te gaan zitten, het gewoon loopt…? 
Dat je niet elke keer moet zeggen ruim je spullen op, doe dit, blijf daar van af, doe niet, luister nu eens naar mij, ik ben het zo zat dat je nooit luistert, je oren zitten zeker dicht, als je nu niet luistert dan….

Of denk je soms:
Ik ben liever even zonder mijn kinderen dan met mijn kinderen, ze dagen me expres uit, ze vinden me stom, ik kan helemaal niet opvoeden, mijn man en ik denken allebei zo anders over opvoeden, waar zijn we aan begonnen!?

Ben je vaak aan het einde van de dag zo moe?
Heeft het je allemaal veel energie gekost om het allemaal weer te fiksen. En als je terug kijkt heb je eigenlijk de hele dag letterlijk achter je kinderen aangerend… is dat wat je wilt blijven doen ook als ze ouder zijn?


In de    leer je waar jouw persoonlijke grenzen liggen en die van het kind. Wat heb jij als ouder of opvoeder nodig om goed te functioneren om in een flow terecht te komen? Maar tegelijkertijd ga je ook ervaren wat jouw kind nodig heeft.


Bij elke training die je volgt via family flow zetten we je aan het werk met allerlei oefeningen. Hier komt natuurlijk soms wel wat uitleg aan te pas, maar we beperken de theorie zoveel mogelijk. Jij krijgt de kans om het beste uit jezelf te halen als ouder of als opvoeder.

Interessant ...

wat hierboven vernoemd staat (denk je misschien) maar wat levert het me dan op? Wat haal ik er nu uit? Waar word ik blij van als ik een training bij family flow volg?
Je gaat rust ervaren, liefde tussen jou en je kind en in je gezin, er komt begrip, humor en je ziet een puur kind wat zelf blij is en kan kiezen. En daar word je als ouder zelf  heel erg blij van! Je gaat flow ervaren bij jezelf en in je gezin!

 workshop

De workshop dag kan je volgen in 1 dag. De tijden zijn van 10.00 tot en met 17.00. De locatie is in Breda. Data: In overleg. Prijs: 99,95 euro incl. 21% btw. Inclusief lunch, koffie & thee.

Na de   training:
  • Weet jij wat flow betekent en kun je ervaren wanneer de flow aanwezig is. Je kunt als ouder de flow in beweging krijgen en zorgen voor een constante gezinssituatie.

  • Weet je wanneer jij je kind beïnvloedt met jouw mening. Je zult na de  training ervaren dat dit stopt/verandert. Je gaat vaker naar de mening van jouw kind luisteren en deze accepteren.

  • Weet je of je wel of niet je kind wilt verwennen of straffen. Je kunt zelf al heel goed inzien dat deze methoden op langere termijn niet zullen werken en je gaat aan de slag met andere methoden of manieren.

  • Weet je om te gaan met storend gedrag van je kind. Doordat je weet waar dit vandaan komt. Wat er onder de vraag van het storend gedrag ligt. Hierdoor kun je als ouder op een andere manier handelen en zal het storende gedrag veranderen of verdwijnen.

  • Weet je dat er ook momenten zijn waarin je bewust even niet voor flow kiest. En accepteer je de consequenties van die keuze. Ook dat mag (van jezelf), maar je ziet heel duidelijk waar je op dat moment voor kiest.

  • Ervaar je wanneer je kind een machtsspel met jou aan het voeren is en hoe je daarop kunt anticiperen.

  • Weet je wat communicatiestijlen zijn en dat jij en je kind een andere stijl kunnen hebben. Hierdoor zal je je kind beter gaan begrijpen en accepteren.

  • Heb jij een duidelijker inzicht hoe jij wilt opvoeden op zo’n manier dat ieder zichzelf mag en kan blijven binnen het gezin.

Wacht niet langer, schrijf je in voor de  workshop en ga met veel nieuwe inzichten naar huis. Ik begeleid jou naar een bewustzijn waar je als ouder of opvoeder heel lang van kan genieten.